Exkurze na skládku v Bukově

Chcete vědět, kde končí odpad z Tišnovska? Pojďte se s námi podívat na skládku v Bukově!

Stále vzrůstající produkce odpadů je problémem nejen ČR a stává se o to závažnějším, když je větší část odpadů skládkována bez dalšího využití. Prioritou nakládání s odpady by mělo být právě jejich využití. Teprve to, co již jakkoliv využít nelze, je třeba odstranit bezpečným způsobem s minimálním vlivem na životní prostředí. K tomuto účelu slouží např. řízené skládky a jednou z nich je i skládka tuhého komunálního odpadu Bukov provozovaná s.p. DIAMO, o.z. GEAM. Tato skládka, která slouží k ukládání směsných komunálních a průmyslových odpadů z oblastí Bytřicka, Tišnovska a Novoměstska, je v provozu od roku 1996 a dočkala se již dvou rozšíření (1999, 2006). Poslední 3. etapa by měla zajistit provoz asi do roku 2025.

Zajímá Vás jak je skládka technicky zabezpečena, co vše a jakým způsobem je na skládce monitorováno a proč je důležité třídit odpady, aby se šetřilo místo na skládce? Pojďte s námi v neděli 8. 8. 2010 navštívit skládku TKO Bukov, kde budete mít jedinečnou možnost vidět všechny fáze skládkovacího procesu - od nepřekrytých izolačních vrstev, přes ukládání odpadu na skládku, až po rekultivované těleso 1. etapy skládky.

Odjezd v 8:48 hod vlakem z Tišnova do Rožné, pěší výlet asi 3 km do Bukova, poté prohlídka skládky s výkladem. Návrat opět vlakem z Rožné (možnost změny trasy zpáteční cesty).  

Datum: 
Ne, 8. Srp 2010
Čas: 
8.40
Místo: 
Odjezd v 8:48 hod vlakem z Tišnova do Rožné, pěší výlet asi 3 km do Bukova
Druh akce: 
Komu: 
Přednáška je určena široké veřejnosti.
Fotogalerie: 
5505636825996694145