Koncert skupiny GWALARN

Koncert je součástí Jarní trhové slavnosti – Probouzení jara podle Keltů a oslavy Dne Země

Skupina GWALARN ( toto slovo znamená severozápadní vítr, který je příznačný pro oblast Bretaně) se věnuje zejména hudbě z oblasti západní Evropy, z krajin kdysi obývaných Kelty. Základem jejich repertoáru jsou bretonské a irské písně. Jedná se většinou o tradicionály zpívané v bretonštině nebo francouzštině. Některé písně jsou nově zkomponované, pocházejí z tvorby Yvese Guélou, zakladatele skupiny. Kromě keltských melodií uslyšíte ale také písně moravské.

Skupinu založil v roce 1998 hudebník Yves Guélou, rodák z Bretaně, který získal odborné vzdělání v USA, kde také žil předtím, než se usadil na jižní Moravě. Řadu let byl vůdčí osobností skupiny. Spoluzakládajícím členem Gwalarnu byl houslista Antonín Bukovský, primáš cimbálové muziky Prespol´an. Kromě něho jsou současnými členy skupiny Libor Mikloška (kytara) a Milan Trnka (kontrabas).

Skupina vystupuje jak na různých keltských akcích, tak na běžných koncertech po celé České republice i v zahraničí. V Tišnově bude hrát poprvé, nenechte si tedy ujít příležitost zažít unikátní spojení keltské a moravské muzikality.

Datum: 
So, 16. Dub 2011
Čas: 
9. 30 – 11. 00
Místo: 
nám. Míru v Tišnově
Druh akce: 
Kategorie: 
Poznámka: 
Vstupné dobrovolné.
Fotogalerie: 
5600545634851890097