Férová snídaně

Férová snídaně je neformální setkání lidí, kteří se zajímají o původ potravin, podporují fair trade (spravedlivý obchod) nebo se s touto myšlenkou chtějí seznámit. Také se jí zúčastňují ti, kteří fandí potravinám vypěstovaným či vyrobeným v nedalekém okolí.

Akce je součástí celosvětových oslav Dne pro fair trade, což je svátek, který slaví druhou květnovou sobotu tisíce lidí na celém světě. V ČR oslavy koordinuje nevládní organizace NaZemi. V roce 2015 snídalo přes 5 200 lidí na 137 místech republiky! V Tišnově se Férové snídaně zúčastňujeme už od prvního ročníku, letos budeme společně snídat pošesté.

Zkuste se zamyslet nad původem věcí, ze kterých běžně vaříte, a použít v co nejvyšší míře suroviny místního původu nebo z produkce fair trade. Nakoupit můžete nejen fairtradové výrobky nabízené Ekoporadnou nebo prodejnou zdravé výživy, ale také místní produkty na Tišnovských trzích či použít vlastní výpěstky. Výsledkem se pak můžete pochlubit ostatním podobně naladěným příchozím a sdílet zkušenosti s přípravou takovýchto „férových“ pochutin. Těšíme se na setkání!

Datum: 
So, 14. Kvě 2016
Čas: 
9:00 - 11:00
Místo: 
Náměstí 28. října - park před lékárnou Arnica (v případě deště v Ekoporadně)
Kategorie: 
Komu: 
veřejnost