Férová snídaně v Tišnově již popáté

Spolek Za sebevědomé Tišnovsko zve na již pátou Férovou snídani. Ta letošní se bude opět konat v parčíku před lékárnou Arnica (nám. 28. října), a to v sobotu 9. května 2015 od devíti do jedenácti hodin. V případě deštivého počasí se bude snídat uvnitř, v zázemí Ekoporadny Tišnovsko ve dvoře za lékárnou.

Férová snídaně je neformální setkání lidí, kteří se zajímají o původ potravin, podporují fair trade (spravedlivý obchod) nebo se s touto myšlenkou chtějí seznámit. Také se jí zúčastňují ti, kteří fandí potravinám vypěstovaným či vyrobeným v nedalekém okolí. Akce je součástí celosvětových oslav Dne pro fair trade, které se konají vždy druhou květnovou sobotu. Přestože organizátoři jako vždy připraví občerstvení z fairtradových a lokálních surovin, velmi vítaná je též aktivní účast příchozích. Zkuste se zamyslet nad původem věcí, ze kterých běžně vaříte, a použít v co nejvyšší míře suroviny místního původu nebo z produkce fair trade. Nakoupit můžete nejen fairtradové výrobky nabízené Ekoporadnou nebo prodejnou zdravé výživy na Brněnské ulici, ale také místní produkty na Tišnovských trzích. Výsledkem se pak můžete pochlubit ostatním podobně naladěným příchozím a sdílet zkušenosti s přípravou takovýchto „férových“ pochutin. Loni jsme tak ochutnali např. netradiční špenát z bršlice, buchtu z fairtradového kakaa a cukru zdobenou květy černého bezu nebo domácí kváskový chléb a pomazánku. Co bude „v nabídce“ letos? Nechme se společně překvapit, těšíme se na setkání s vámi.

Hana Pernicová, Za sebevědomé Tišnovsko

Datum: 
So, 9. Kvě 2015
Čas: 
9.00-11.00
Místo: 
v parčíku před lékárnou Arnica (nám. 28. října, Tišnov). V případě deštivého počasí se bude snídat uvnitř, v zázemí Ekoporadny Tišnovsko ve dvoře za lékárnou.
Kategorie: 
Fotogalerie: 
6147503813192543825