Jeden svět v Tišnově

Práce je letos hlavní téma festivalu - vyhoření, zaměstnání jako zdroj štěstí i utrpení, nedostatek pracovních míst, chudobu, migraci, tlak na zaměstnance asijských i evropských továren. "Práce lidi spojuje, protože ji řeší všichni - ti, kteří ji hledají, ti, kteří se bojí, že o ni přijdou, i ti, kteří v ní musejí trávit příliš času," uvedla mluvčí festivalu Tereza Hronová. Podle ní publikum uvidí ale i pozitivně laděné snímky, "které dávají naději do budoucna a inspirují k přehodnocení pracovního života". Řadu filmů představí jejich autoři.

Festval nabízí celkem 106 filmů o lidských právech z 54 zemí. Přehlídka se nevyhýbá ale ani aktuálním událostem. Po uvedení v Praze se přesouvá do dalších 33 měst. Tišnov a Police nad Metují patří k nejmenším městům, kde můžete festival spatřit. V našem okolí ještě Brno, Třebíč, Polička, Havlíčkův Brod.

 

Nosnou částí festivalu v Tišnově je projekce 6. filmů a následující beseda s autorem nebo odborníkem na danou problematiku.

Počátky - nejednoduchá cesta do dospělosti z výchovného ústavu

Dál nic -  dálnice D8 - dlouhý souboj mezi stavbaři a sdružení Děti Země

Doba slevová -  kde lze vzít na co nejnižší ceny

Otázky pana Lásky  -  citlivý portrét schizofrenika, který s humorem a nadhledem zápasí se svou odlišností. 

Dokument boří zažité mýty o psychických onemocněních a nutí přemýšlet o tom, kde leží hranice mezi zdravými a nemocnými lidmi. 

Mý věci  -  které věci opravdu potřebujeme ke šťastnému životu ? 

Všechno je možné !  -  Terese je sice už osmdesát let, ale i přes svůj seniorský věk projíždí s batohem na zádech celý svět



V doprovodných akcích se můžeme těšit na

v sobotu Divadlo Líšeň ve vojenském stanu, koncert balkánského etnofolku - skupinu Avlija a

nedělní divadlo pro děti a hravé dospěláky KUFR .

Letáček s programem je  ke stažení zde

V pondělí festival pokračuje promítánín Jeden svět pro školy

Datum: 
Pá, 21. Bře 2014
So, 22. Bře 2014
Ne, 23. Bře 2014
Po, 24. Bře 2014
Místo: 
Tišnov
Druh akce: