Den koupání v řekách

Přijďte si s námi zaplavat ve Svratce, osvěžit se v chladivé vodě a užít si pěkné odpoledne u řeky. Sejdeme se v neděli 14. července u splavu na Březině a v 15 hodin uskutečníme společný „skok do vody“. Ovoce z vaší zahrady, buchty, pomazánky a jiné dobroty na piknik vítány. Počítáme s drobnými hrami pro děti i improvizovanou hudbou.

Ve stejný den jako my ve Svratce se budou společně koupat v řekách i na řadě dalších míst v naší republice i jinde v Evropě. Smyslem Dnem koupání v řekách je přivést veřejnost k zájmu o řeky a jejich okolí a upozornit na polozapomenuté výhody koupání v přírodě.

Řada lidí se domnívá, že voda v řece je špinavá a závadná. Kvalita vody v řece Svratce se při pohledu na dlouhodobá měření stále zlepšuje, a to hlavně díky výstavbě a rekonstrukcím čistíren odpadních vod. V oblasti Tišnova vykazuje už poměrně dobrou kvalitu, hodnocenou jako „voda velmi mírně znečištěná“. Toto zařazení je dáno např. zbytkovým znečištěním pod čistírnami odpadních vod. My se však budeme koupat vysoko nad vyústěním tišnovské čistírny a daleko po proudu od nejbližších obcí s čistírnami.

Na shledání s vámi se těší organizátoři z občanského sdružení Za sebevědomé Tišnovsko.

Datum: 
Ne, 14. Črv 2013
Čas: 
15.00
Místo: 
u splavu na Březině
Druh akce: 
Fotogalerie: 
5901291454855135825