Letní trhové slavnosti

Poklidná prázdninová atmosféra Tišnovských trhů bude zčeřena 30. srpna, kdy je připraven pestrý doprovodný program. Od osmi do deseti hodin Vám bude hrát k poslechu (i vašemu tanci?) Duo Kvasarka ze Sentic. Sládek Jiří Jelínek si se svým spoluhráčem Vyskočilem připravili lidové i country písně jako Tam u nebeských bran, Báječná ženská, Už mi lásko není 20 let, Nikdy se nevrátí, Měl jsem frajárečku aj.

Kromě Sentického medového piva a nealka z Černé Hory je možno se na trzích občerstvit jehněčí specialitou Černohorské hraběnky. Tu pro nás navaří manželé Korenekovi z Hlubokých Dvorů. Na svém stánku nám rovněž představí výrobu ovčích sýrů, ke koupi budou mít nachystány přírodní a uzený sýr, brynzu či žinčicu. Porovnání s výrobky z kravského mléka vám prostřednictvím sýrů a jogurtu nabídne Farma rodiny Němcovy z Netína. Kdo bude mít chuť spíš na sladké, může si vybrat z domácích moučníků tří výrobců: ing. Milana Katolického z Řepky, Hany Příbramské z Tišnova a Jarmily Ťapkové ze Svatoslavi. Na jejich stáncích najdete medovník, tradiční frgály, svatební koláčky, různé druhy závinů (i slaných), bábovku, věnečky, trubičky aj.

V deset hodin nastane čas vhodný pro děti - Divadlo Prkno z Veverské Bítýšky nám přijede zahrát pohádku O Kulišákovi. Příběh o myšce Elišce, ptáčkovi Jarabáčkovi, hafanovi Bafanovi, uzené Klobásce a zlém ptákovi Kulišákovi, který se, jak už to v pohádkách bývá, nakonec polepší. Kvalitní představení zkušených ochotníků potěší děti i dospělé.

Bližší informace najdete na webových stránkách tišnovských trhů.  

Datum: 
So, 30. Srp 2008
Čas: 
8.00
Místo: 
náměstí Míru v Tišnově
Druh akce: