Den stromů 2012

Ekoporadna Tišnovsko a Komise životního prostředí MěÚ Tišnov vás tradičně zvou na společnou oslavu svátku stromů. V loňském roce jsme zahájili výpravy za významnými nebo něčím zajímavými stromy našeho regionu, o kterých jsme se dovídali z ankety Strom Tišnovska v letech 2005 – 2010.

Letos se vydáme do Předklášteří a jeho okolí. Sejdeme se v neděli 21. října ve 13.30 u kašny na náměstí v Tišnově, zájemci z Předklášteří na nás mohou počkat u vchodu do parku u bývalé Bauerovy vily (donedávna speciální školy). V parku, kde můžeme obdivovat hned několik velikánů i zajímavých exemplářů exotických stromů, nás příjemně zdrží kaštanovník jedlý, strom, který měli žáci školy nejraději a jehož plody každoročně sbírali a pekli si je ve školní jídelně. Pro nás je letos upeče L. Entlerová a nabídne k ochutnání i další pochoutky z kaštanové mouky. Pro zájemce o keltský stromový horoskop bude připraven kalendář i praktický výklad a možnost si „svůj“ strom v parku vyhledat.

Příjemně zahřátí pečenými kaštany si pospíšíme k památné hrušni za klášterem a od té se po modré značce vydáme vzhůru za starými douglaskami do lesní aleje „Jubileum“ vysázené v roce 1908 u příležitosti 60. výročí panování císaře Franze Josefa I. S její historií i současností nás seznámí revírník Jaroslav Špaček z Lesů České republiky. Poté budou mít všichni příležitost vyzkoušet si pohled na stromy a les z jiné než běžné perspektivy – zažít stromolezení, které bude zabezpečeno certifikovaným stromolezcem Mgr. Františkem Žáčkem (www.stromostan.cz) a bude připraveno jak pro dospělé, tak pro předškolní i školní děti (v době 15 do 17 hodin). Neváhejte využít příležitost dostat se bezpečně na vrcholky stromů a zpět.

Na setkání s milovníky stromů se těší pořadatelé.

Letáčekk k akci.

Datum: 
Ne, 21. Říj 2012
Čas: 
13.30
Místo: 
u kašny na náměstí v Tišnově
Kategorie: 
Fotogalerie: 
5801803825136167473