Fajn férová snídaně

Posnídejme férově!

Již čtvrtým rokem můžeme v Tišnově nakupovat místní a bio výrobky na pravidelných trzích, pro mnohé se ranní nákup stal vítanou součástí sobotního dopoledne. Ještě o něco déle, od vzniku Ekoporadny, můžeme v našem městě kupovat výrobky Fair Trade (tzv. Spravedlivého obchodu).

Protože hlavní myšlenky obou aktivit jsou si blízké svým zaměřením na snížení ekologických i společenských dopadů výroby,  nakupování a spotřeby, vznikl nápad propojit je na akci, kterou jsme my v Tišnově nazvali „Fajn férová snídaně“.Akce je součástí celosvětové oslavy Dne pro Fair Trade, která se koná vždy druhou květnovou sobotu. Letos bude oslava probíhat právě formou tzv. Férových snídaní, které proběhnou ve stejnou dobu na mnoha místech, jen v ČR ve více než třech desítkách obcí (viz www.ferovasnidane.cz). Jedná se o neformální posezení na veřejném místě, jehož smys lem je setkání podobně smýšlejících lidí a podpora myšlenky spravedlivějšího obchodu. Můžete přijít samozřejmě i v případě, že se s FairTrade chcete teprve seznámit.

Máte chuť se připojit? Pak přijďte sobotu 14. května v 9 hodin do parčíku na nám. 28. října (před Ekoporadnou), vezměte si deku na sezení a pečivo či jiné pochutiny připravené z místních nebo FT zdrojů (nakoupit můžete např. na již zmíněných Tišnovských trzích, ale ani jiným nápadům se meze nekladou!) Fair Trade kávu, čokoládu a čaj zajistí pořadatelé, případné další lokální nápoje jsou také vítány. Je možné se předem přihlásit v Ekoporadně nebo na mailu ekoporadna@tisnovsko.eu, ale není to podmínkou. V případě nepř&iacute ;zně počasí se snídaně přesouvá do Ekoporadny.

Těšíme se na Vaši účast.

Datum: 
So, 14. Kvě 2011
Čas: 
9.00
Místo: 
parčík na nám. 28. října (před Ekoporadnou) v Tišnově
Druh akce: 
Kategorie: 
Fotogalerie: 
5621713332157340977